Socratic Circles

Socratic Circles

Filosofische bijeenkomsten vol verbinding, verdieping en verwondering.

Ervaringen

"Nilo weet met een open blik en analytische geest goed tot de kern te komen. Hij denkt mee, spiegelt waar nodig en activeerde mij om helder naar mezelf te kijken. Zeker een aanrader om met Nilo aan de slag te gaan tijdens een socratisch gesprek!"
Ruben
Deelnemer socratisch gesprek vrijheid
"Het was totaal nieuw voor mij om op deze manier in gesprek te gaan. Heel interessant, want op de een of andere manier kom je, ook met vreemden, toch snel in een goed gesprek terecht en vind je ook toenadering. Erg leuk om te merken."
Jurian
Deelnemer Socratic Circle I
"Leerzaam, inspirerend, geeft energie,gezellig, mooi niveau!"
Daan
Deelnemer Socratic Circle I
"Mooie opzet, verdiepende opengesprekken."
Mark
Deelnemer Socratic Circle I

Programma's

Socratic Circle

In drie verbonden gesprekken rondom hetzelfde thema duiken echt de diepte in! In de eerste sessie komen we tot een centrale vraag en komen er al veel mooie inzichten naar boven. Maar je zal merken dat we na het eerste gesprek vaak pas het topje van de ijsberg hebben gezien. Het tweede gesprek haakt in op een van de open vragen van de week ervoor, zodat je nog beter grip krijgt op het thema en je eigen ideeën. Tijdens de laatste sessie bespreken we de ideeën van grote filosofen over het vraagstuk zodat je dat kan verbinden aan je eigen inzichten van de eerste twee sessies. Zo krijgt je denken nog meer richting en loop je uiteindelijk weg met een heldere kijk op een belangrijk thema in je leven.

Socratisch Café

Het socratische café is voor iedereen die nieuw is bij Socratic Circles, liever meedoet aan losse sessies of gewoon nieuwsgierig is naar de socratische methode en op zoek is naar een inspirerende workshop vol verbinding, verdieping en energie. Tijdens de inspirerende sessie kiezen we samen een vraag bij het thema van de maand en gaan gelijk op zoek naar heldere inzichten. Je maakt kennis met de socratische methode en scherpt je luister- en vraag vaardigheden aan. Een one-off prikkelt en zet je aan tot het verdiepen van jouw ideeën.

Agenda

Creativity (Eng)

Socratic Circle 15, 22 & 29 August (English program)

Geluk

Socratic Circle van 27 augustus 3 & 10 september

Socratisch Café

Los socratisch gesprek elke eerste donderdag van de maand 20:00 - 22:00

" Filosofische verdieping rondom de belangrijke thema's van het leven"

Het is onze ambitie om de waanzinnige kracht van filosofie praktisch te maken door het organiseren van filosofische verdieping rondom de belangrijke thema’s van het leven. Want zeg nou zelf, wanneer neem je nou de tijd om eens grondig na te denken over hoe jij in het leven staat en hoe je denkt over je zijn, wat een goed leven zou moeten zijn en hoe je het beste gebruik maakt van de tijd die je hier hebt gekregen? Wij geloven erin dat we door ons denken te verdiepen een vervullend leven kunnen leiden. En dan bedoelen we niet het ronddraaien in cirkels, het eindeloos twijfelen en piekeren, maar het concrete heldere en gestructureerde denken waar filosofen zo goed in zijn. Door gebruik te maken van de socratische methode en andere inzichten uit de toegepaste filosofie creëren wij programma’s die prikkelen en uitdagen tot het verdiepen van jouw ideeën. Elke twee weken stellen we een ander thema centraal. Soms werken we vanuit verschillende filosofische perspectieven toe naar het aanjagen van een denkverandering, andere keren maken we gebruik van de wijsheid van de groep en de kennis die opgeslagen zit in de ervaringen die we opdoen. Altijd in verbinding, met openheid en oprechte nieuwsgierigheid